Fra børsdarling til konkurs

Da banken toppede på børsen var det en af de bankaktier man havde størst forventninger til. De kørte med høj gearing, men viste samtidig også væksttal de fleste andre banker kun kunne drømme om. En bank med kun 12 filialer der kunne præsentere over 300 mio. i overskud var ikke hverdagskost og det fangede investorernes interesse.

Den store vækst kom dog ikke for almindelige privatkunder, men fra deres medejerskab af Dansk Pantebrevsbørs, inkassoselskabet Credit Consult, Factoring firmaet Mind Factoring og deres tyske inkassoselskab samt ebh leasing.

Da korthuset vælter

Tæt på alle banker var eksponeret overfor Lehman Brothers igennem alt fra aktier til obligationer og valuta. Nogle i højere grad end andre, men da Lehman Brothers pludseligt krakkede begyndte korthuset at vælte for de banker der ikke var polstret nok.

En af dem er ebh bank der har kørt med en meget høj gearing. De tjente godt nok over 300 mio. i 2007, men de penge var hurtigt tabt og mange af de nye forretningsområder de havde investeret i blev forvandlet fra profitgivende forretningsområder til det der trak banken helt ned.

I september 2008 gik det stærkt. Først nedjusterede man resultatet fra 300 mio+ til 110-130 mio. kr. og kun 11 dage efter meddelte man at direktøren Finn Poulsen var afskediget og forventningerne til resultatet nu var 0 kr.

To måneder senere meddelte banken at man måtte opgive at fortsætte og at der var indgået en aftale med Det Privat Beredskab om videre drift.